top of page

TEMİZLİĞİ DOĞRU YAPTIĞINIZA EMİN MİSİNİZ?

Güncelleme tarihi: 28 Ara 2022

Eğer ofis temizliğinde Rigel gibi bir markadan profesyonel hizmet alıyorsanız temizlik ekiplerinin bazı yöntem ve kurallar doğrultusunda temizlik ve hijyen uygulamaları yaptığını gözlemlemişsinizdir.

Temizlikte Önce Güvenlik

Profesyonel temizlik ekipleri, temizliğe başlamadan önce eldiven ve maske gibi koruyucu donanımlar giyer. Siz de sağlığınız ve güvenliğiniz için mutlaka eldiven ve maske gibi koruyucular kullanın. Temizlik sırasında kazalara karşı temizliğe başlamadan önce elektrikli cihazları fişten çekin, ıslak elle elektrik aparatlarına asla dokunmayın. Saat, yüzük, bileklik gibi ziynet eşyalarınızı çıkarın. Çünkü ziynet eşyaları temizlik sırasında bir yere takılarak yaralanmanıza neden olabilir. Ayrıca kullandığınız temizlik solüsyonları bu eşyalara zarar verecektir. Pencere, balkon ve yüksek yerde yapılan temizlikte de güvenliğinize dikkat edin. En küçük bir yanlış, hayatınızı tehlikeye atabilir.

Kullanım Alanına Göre Temizlik Malzemesi Renkleri

Temizlik sırasında toz alma işleminde toz tutuculuğu yüksek mikro fiber bezlerden yararlanabilirsiniz. Profesyonel temizlikte malzemeler renk kodlarına göre ayrılır.

Renk kodlarını kullanmak bir yandan temizlik yapmayı kolaylaştırırken diğer yandan sağlığınızı korur. Çünkü bir alandan diğer bir alana mikrobun bulaşması (çapraz bulaşma riski) bu şekilde engellenir.

2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page